horsens-folkeblad.dk : Terrorister er vantro siger islamisk lærd

horsens-folkeblad.dk : Terrorister er vantro siger islamisk lærd

2. marts 2010, 08:23
ritzau/Reuters

En prominent islamisk videnskabsmand vil offentliggøre en 600 sider lang forordning, der fordømmer terrorisme.

Målet med forordningen, der bliver offentliggjort i London, er at overbevise unge muslimer om, at de skal vende ekstremismen ryggen.

Muhammad Tahir ul-Qadri har arbejdet for at fremme fred og dialog mellem religionerne i 30 år. Og det er ikke den første fatwa, der er udstedt mod terrorisme.

En række islamiske grupper har siden terrorangrebene på USA i september 2001 fordømt terrorisme.

Men Qadri siger, at hans fatwa, der erklærer terrorister og selvmordsbombere for vantro, går længere end nogen tidligere forordning.

- Der er tale om den første mest omfattende fatwa om terrorisme, der nogen sinde er skrevet, siger Qadri, der har skrevet over 350 bøger om islamisk videnskab og selv forsker i sufisme, der fokuserer på fred og tolerance.

- Jeg har forsøgt at vende hver eneste sten, og jeg har forsøgt at rejse hvert eneste spørgsmål, der kan rejses om emnet, siger Qadri til nyhedsbureauet Reuters.

Den 59-årige Qadri, der er født i Pakistan, er leder af den religiøse uddannelsesorganisation Minhaj ul-Quran, der spreder sufismens idéer.

Qadri, der også er tidligere minister og rådgiver for Pakistans myrdede premierminister Benazir Bhutto, forelæser i hele verden i et forsøg på at fremme sit budskab om harmoni.

Han var en af de første muslimske ledere, der fordømte terrorangrebet mod USA.

Tim Winter, der underviser i islamiske studier ved Cambridge Universitet, siger, at Qadri synes at gå længere i sin fordømmelse af terror end andre muslimske lærde før ham.

- At erklære skurkene for vantro er usædvanligt. Det er helt klart et initiativ, der hjælper, siger Tim Winter.

Source : http://www.horsens-folkeblad.dk/?rartikel=HSSN-8369X4241903

Comments

Socialize

You can follow us on different types of social media by clicking the links below:

MQI

Minhaj-ul-Quran International, a Pakistan-based international organization working to promote peace, tolerance, interfaith harmony and education, tackle extremism and terrorism, engage with young Muslims for religious moderation, promote women`s rights, development and empowerment, and provide social welfare and promotion of human rights.

GLOBAL RSS

Subscribe to get quick news

Google Translater

Top