Hln.Be : Primeur: fatwa in het Engels over zelfmoordterroristen

"Alle zelfmoordterroristen naar de hel"

Voor het eerst heeft een hooggeplaatste moslimgeestelijke in het Engels een fatwa uitgesproken over zelfmoordterroristen die in naam van Allah aanslagen plegen. De gerespecteerde Shaikh ul-Qadri stelt in zijn 600 bladzijden tellende fatwa dat terrorisme nergens in de Koran wordt goedgekeurd en dat zelfmoordterroristen rechtstreeks naar de hel gaan. Zo countert de man de extremistische propaganda die zelfmoordterroristen ronselt door hen het martelaarschap en 72 maagden in de hemel te beloven.

Een doorsnee-moslim veroordeelt aanslagen zoals die van 9/11 even hard als niet-moslims. De veroordelingen van dat zelfmoordterrorisme vanuit islamitische hoek zijn er ook altijd geweest, maar de doorbraak bij dit initiatief is driedubbel: enerzijds brengt Shaik ul-Qadri (51) zijn fatwa in het Engels en verder verspreidt hij die ook op het internet. Anderzijds nam een hooggeplaatste moslimgeestelijke nooit eerder zo ondubbelzinnig, zo uitgebreid en zo expiciet afstand van de link terrorisme-islam. In de strijd tegen de wijdverspreide propaganda van extremistische moslimorganisaties (onder meer op het internet) kan deze fatwa tellen. Hij beseft dat hij het moslimterrorisme met deze fatwa niet zal uitroeien, maar hij hoopt wel kandidaat-zelfmoordenaars te doen twijfelen.

Source : http://www.hln.be/hln/nl/1275/Islam/article/detail/1074256/2010/03/02/Primeur-fatwa-in-het-Engels-over-zelfmoordterroristen.dhtml

Comments

Top