Nyhederne.tv2.dk : Kalder terrorister for vantro

Nyhederne.tv2.dk : Kalder terrorister for vantro

Tirsdag d. 2. mar. 2010; kl. 08:39 af krja

En prominent islamisk videnskabsmand vil offentliggøre en 600 sider lang forordning, der fordømmer terrorisme.

Målet med forordningen, der bliver of fentliggjort i London, er at overbevi se unge muslimer om, at de skal vende ekstremismen ryggen.

Muhammad Tahir ul-Qadri har arbejdet for at fremme fred og dialog mellem religionerne i 30 år. Og det er ikke den første fatwa, der er udstedt mod terrorisme. En række islamiske grupper har siden terrorangrebene på USA i september 2001 fordømt terrorisme.

Går længere end andre
Men Qadri siger, at hans fatwa, der erklærer terrorister og selvmordsbombere for vantro, går længere end nogen tidligere forordning.

"Der er tale om den mest omfattende fatwa om terrorisme, der nogen sinde er skrevet," siger Qadri, der har skrevet over 350 bøger om islamisk videnskab og selv forsker i sufisme, der fokuserer på fred og tolerance.

"Jeg har forsøgt at vende hver eneste sten, og jeg har forsøgt at rejse hvert eneste spørgsmål, der kan rejses om emnet," siger Qadri til nyhedsbureauet Reuters.

Den 59-årige Qadri, der er født i Pakistan, er leder af den religiøse uddannelsesorganisation Minhaj ul-Quran, der spreder sufismens idéer.

Et initiativ der hjælper
Qadri, der også er tidligere minister og rådgiver for Pakistans myrdede premierminister Benazir Bhutto, forelæser i hele verden i et forsøg på at fremme sit budskab om harmoni.

Han var en af de første muslimske ledere, der fordømte terrorangrebet mod USA.

Tim Winter, der underviser i islamiske studier ved Cambridge Universitet, siger, at Qadri synes at gå længere i sin fordømmelse af terror end andre muslimske lærde før ham.

"At erklære skurkene for vantro er usædvanligt. Det er helt klart et initiativ, der hjælper," siger Tim Winter.

Source : http://nyhederne.tv2.dk/article/28958823/?ss

Comments

Top