Blog.tv2.dk : Terrorister er vantro

Blog.tv2.dk : Terrorister er vantro

7. marts 2010 kl. 15:59

Selvmordsterrorister er vantro, som ikke ender i himlen, men i helvede.

Sådan lyder budskabet fra den muslimske lærde Shaikh Muhammad Tahir ul-Qadri.

På et pressemøde i går formiddags [2. marts] i London fortalte han om baggrunden for sin fatwa, som er et 600 sider langt dokument og dermed en af de mest grundige teologiske afvisninger af terror.

Der er tale om den mest omfattende fatwa om terrorisme, der nogen sinde er skrevet, siger Tahir ul-Qadri selv. Han har skrevet over 350 bøger om islamisk videnskab, og han forsker i sufisme, som er en muslimsk retning, der fokuserer på fred og tolerance.

Jeg har forsøgt at vende hver eneste sten, og jeg har forsøgt at rejse hvert eneste spørgsmål, der kan rejses om emnet, forklarer Tahir ul-Qadri.

Tahir ul-Qadri er stifter af den internationale muslimske græsrodsbevægelse Minhaj-ul-Quran, som har flere hundrede tusinde tilhængere i Pakistan og andre lande i det sydlige Asien samt i Storbritannien.

Det er ikke første gang muslimske lærde i en fatwa fordømmer terror. Men Tahir ul-Qadri går videre end andre, og hans indflydelse gør, at hans fatwa kan have en større effekt. Hertil kommer, at hans tale og dokument fra starten er tilgængelig på engelsk.

Tim Winter, der underviser i islamiske studier ved Cambridge Universitet, siger til nyhedsbureauet Reuters, at Qadri synes at gå længere i sin fordømmelse af terror end andre muslimske lærde før ham.

At erklære skurkene for vantro er usædvanligt. Det er helt klart et initiativ, der hjælper, understreger Tim Winter.

I en udtalelse hilser den britiske muslimske tænketank Quilliam Foundation fatwaen velkommen.

Denne fatwa har potentialet til at være et vigtigt skridt mod udryddelsen af islamisk terrorisme. Terrorgrupper som al-Qaeda retfærdiggør deres massemord ved at læse de hellige skrifter, så de passer til deres mål. Fatwaer, som afviser og udstiller de teologiske opfindsomheder, vil sende islamisk terror i historiens skraldespand, lyder det fra Quilliam Foundation.

Den 59-årige Tahir ul-Qadri er tidligere minister og rådgiver for Pakistans myrdede premierminister Benazir Bhutto.

En fatwa er en religiøs kendelse. Ordet blev for alvor kendt, da ayatollah Khomeini i Iran brugte en fatwa til at udstede en dødsdom over forfatteren Salman Rushdie.

Source : http://blog.tv2.dk/sykes88/entry362148.html?forside

Comments

Top