Nord Jyske.dk : Terrorister er vantro siger islamisk lærd

Nord Jyske.dk : Terrorister er vantro siger islamisk lærd

02. marts 2010 08:23

Terrorisme skal ikke bare fordømmes. Terrorister er at betragte som vantro, siger en prominent islamisk videnskabsmand i en ny 600 sider lang fatwa.

En prominent islamisk videnskabsmand vil offentliggøre en 600 sider lang forordning, der fordømmer terrorisme.

Målet med forordningen, der bliver offentliggjort i London, er at overbevise unge muslimer om, at de skal vende ekstremismen ryggen.

Muhammad Tahir ul-Qadri har arbejdet for at fremme fred og dialog mellem religionerne i 30 år. Og det er ikke den første fatwa, der er udstedt mod terrorisme.

En række islamiske grupper har siden terrorangrebene på USA i september 2001 fordømt terrorisme.

Men Qadri siger, at hans fatwa, der erklærer terrorister og selvmordsbombere for vantro, går længere end nogen tidligere forordning.

- Der er tale om den første mest omfattende fatwa om terrorisme, der nogen sinde er skrevet, siger Qadri, der har skrevet over 350 bøger om islamisk videnskab og selv forsker i sufisme, der fokuserer på fred og tolerance.

- Jeg har forsøgt at vende hver eneste sten, og jeg har forsøgt at rejse hvert eneste spørgsmål, der kan rejses om emnet, siger Qadri til nyhedsbureauet Reuters.

Den 59-årige Qadri, der er født i Pakistan, er leder af den religiøse uddannelsesorganisation Minhaj ul-Quran, der spreder sufismens idéer.

Qadri, der også er tidligere minister og rådgiver for Pakistans myrdede premierminister Benazir Bhutto, forelæser i hele verden i et forsøg på at fremme sit budskab om harmoni.

Han var en af de første muslimske ledere, der fordømte terrorangrebet mod USA.

Tim Winter, der underviser i islamiske studier ved Cambridge Universitet, siger, at Qadri synes at gå længere i sin fordømmelse af terror end andre muslimske lærde før ham.

- At erklære skurkene for vantro er usædvanligt. Det er helt klart et initiativ, der hjælper, siger Tim Winter.

Source : http://nordjyske.dk/udland/forside.aspx?ctrl=10&data=3,3510865,5,2

Comments

Top