Express News : Βρετανία:Θρησκευτικό διάταγμα εναντίον της τρομοκρατίας εξέδωσε διανοούμενος μουσουλμάνος στο Λονδίνο

02/03/10-19:08

Ένας εξέχων διανοούμενος μουσουλμάνος ο οποίος κατάγεται από το Πακιστάν, ο Μουχάμαντ Ταχίρ- ουλ- Κάντρι εξέδωσε σήμερα θρησκευτικό διάταγμα κατά των τρομοκρατών, χαρακτηρίζοντας τους εχθρούς του Ισλάμ.

Στην 600 σελίδων φάτουα του, που δημοσιεύθηκε στο Λονδίνο, ο Μουχάμαντ Ταχίρ- ουλ- Κάντρι υπογραμμίζει ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν στο όνομα του Ισλάμ, καταδικάζοντας ιδιαίτερα τις επιθέσεις της αλ Κάιντα.

"Οι βομβιστές δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι οι αυτοκτονίες τους είναι πράξεις μαρτύρων που γίνονται ήρωες της Oumma (μουσουλμανικής κοινότητας), όχι, γίνονται ήρωες της φωτιάς της κόλασης", δήλωσε ο Δρ.

Ταχίρ- ουλ- Κάντρι, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο, παρουσία μελών και εκπροσώπων φιλανθρωπικών οργανώσεων.

"Δεν υπάρχει θέση για τον μάρτυρα και οι πράξεις τους δεν πρόκειται ποτέ, ποτέ να θεωρηθούν ως τζιχάντ (ιερός πόλεμος)", πρόσθεσε.

Αν και άλλοι ανώτεροι μουσουλμάνοι έχουν καταδικάσει την τρομοκρατία, ο κ. Κάντρι, ο οποίος μίλησε στα αγγλικά και στα αραβικά, δήλωσε ότι η φάτουα του αποκλείει πλήρως κάθε είδους πρόφαση για να δικαιολογηθεί η βία.

"Η τρομοκρατία είναι τρομοκρατία, η βία είναι βία και δεν έχει καμία θέση στη διδασκαλία του Ισλάμ και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό, ή οποιοδήποτε είδος δικαιολογίας ή επιχειρήματος", ανέφερε ακόμη ο Ταχίρ- ουλ- Κάντρι, τονίζοντας ότι το Ισλάμ είναι μια θρησκεία της ειρήνης.

Source : http://www.express.gr/news/world/272840oz_20100302272840.php3

Comments

Top