Haberler : İslam Adın İntihar Saldırıları Gerçekleştirenler Günümüzün Haricileridir

11 Mart 2010

Geçtiğimiz Günlerde Yayınladığı 600 Sayfalık Fetvayla İslam'da İntihar Eylemlerine Yer Olmadığını Belirten Pakistanlı Ünlü Avukat ve Din Adamı Muhammed Tahir El Kadri Bu Eylemleri Yaptıranların Harici Zihniyetinin Devamı Olduğunu Belirtiyor.

Geçtiğimiz günlerde yayınladığı 600 sayfalık fetvayla İslam'da intihar eylemlerine yer olmadığını belirten Pakistanlı ünlü avukat ve din adamı Muhammed Tahir el Kadri bu eylemleri yaptıranların Harici zihniyetinin devamı olduğunu belirtiyor.

El Kaide ve lideri Usame bin Ladin'e karşı yaptığı sert açıklamalarıyla bilinen Kadri'nin kurduğu Uluslar arası Minhac-ı Kur'an Kurumu, toplumlar arası uyum ve barışı tesis etmek için çaba gösteriyor.

Binden fazla kitap yazan Kadri, İslam adına terörist eylem gerçekleştirenlere karşı da 1995 yılında bir kitap hazırladığını ve o dönemde de terörist eylemlerle Müslüman ya da gayri Müslimleri öldürmenin haram olduğunu belirttiğini vurguluyor.

Londra'da yayınlanan Şarkul Avsat gazetesindeki röportaja göre Kadri, bu tür bir fetva yayınlamasının en önemli sebebi Pakistan'da giderek artan intihar saldırıları. İnsanların bu tür saldırılarla hayvanlar gibi boğazlandığını ifade eden Kadri, teröristlerin öldürdükleri insanları tekrar ağaçlara asarak günlerce beklettiklerini de belirtiyor.

Bu teröristlerin artık camileri bile bombalamaktan çekinmediklerinin altını çizen Kadri, İslam ulemasının da bu tür eylemleri kınamamalarının, bu eylemlerin artmasında önemli bir rol oynadığını ifade ediyor. Bu tür fetvaları yayınlayacak olan İslam ulemasının can güvenliğinin tehlikeye girecek olmasının da bunda önemli bir rol oynadığını söyleyen Kadri, son 20 yılda 60'tan fazla Pakistanlı alimin öldürülmesini buna delil olarak gösteriyor.

El Kaide ve Taliban'ın insanların beyinlerini yıkayarak bu tür intihar saldırıları gerçekleştirdiklerinin altını çizen Kadri şunları söylüyor: Bu eylemleri yaptıranlar İbn-i Teymiyye'nin deyimiyle günümüzün Haricileridir. Hadislere göre Hariciler "Cehennemin köpekleri' olacaklardır. Onlar İslam yolundan sapmışlardır ve Müslümanlar arasında fitne sokuyorlar. Bunun bir cihat olduğunu öne sürüyorlar ve bu şekilde cennete gideceklerini sanıyorlar, halbuki cennete gidemeyecekler."

Hz. Ali ile birlikte ortaya çıkan Hariciler, Hz. Ali'yi öldürmekle kalmamış, daha sonraki dönemde de İslam coğrafyasını kana bulamaktan çekinmemişlerdir. Bir hadiste Hariciler,"Sizden biri onların namazı yanında kendi namazını, onların orucu yanında kendi orucunu küçük görür. Lakin onların imanı boğazlarını aşmaz (okuduklarını anlamaz)" şeklinde tanımlanmıştır.

Günümüzde Irak ve Afganistan gibi ülkelerde savaş durumu bulunduğunu ancak bu tür durumlarda bile ayet ve hadislerin masum insanların öldürülemeyeceğine dair çok ağır şartlar koyduğunun altını çizen Kadri, sınırın hiçbir şekilde aşılamayacağını vurguluyor.

Kadri'ye göre Taliban ve El Kaide, İslam'ın terörle anılmasının da en önemli müsebbibleri.

İslam'ın barışçıl gösterileri ve bu yolla yapılacak rejim değişikliklerine karşı olmadığını vurgulayan Kadri, şiddete başvurmanın kesinlikle yasak olduğunun da altını çiziyor.

Source : http://www.haberler.com/islam-adin-intihar-saldirilari-gerceklestirenler-haberi/1945280/

Comments

Top